اولین ضخامت سنج اولتراسونیک در سال ۱۹۶۷ توسط ورنر سابک (Werner Sobok)، یک مهندس لهستانی از کاتوویک (Katowice) ساخته شد. این اوین ضخامت سنج اولتراسونیکی است که سرعت امواج منتشر شده درون نمونه های تست شده را اندازه می گرفت سپس با اعمال معادلات ریاضی، ضخامت مواد به میکرومتر با کمک گرفتن از سرعت صدا بدست می آمد.
تعمیر ضخامت سنج اولتراسونیک tt100 برند Time
تاریخچه
ضخامت سنج اولتراسونیک چیست؟
ضخامت سنج اولترا سونیک یک ابزار اندازه گیری برای بررسی غیر مخرب ضخامت مواد با استفاده از امواج اولتراسونیک است که در حال حاضر به طور منظم در تمام زمینه های اندازه گیری صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. توانایی اندازه گیری ضخامت سنج بدون نیاز به دسترسی به هر دو سمت قطعه نمونه، این تکنولوژی را برای بسیاری از کاربردهای احتمالی فراهم می کند. ضخامت سنج رنگ، ضخامت سنج اولتراسونیک، ضخامت سنج دیجیتال و بسیار از گزینه های دیگر برای آزمایش پلاستیک، شیشه، سرامیک، فلز و سایر مواد در دسترس هستند.
یک ضخامت سنج اولتراسونیک، ضخامت نمونه را با اندازه گیری مدت زمان ارسال امواج به سمت دیگر نمونه و برگشتن آن موج به مبدل یا ترانسدیوسر(Transducer) بدست می آورد. سپس ضخامت سنج اولتراسونیک داده ها را بر اساس سرعت صدا از درون نمونه آزمایش شده محاسبه می کند.
دو نوع مبدل وجود دارد که می تواند به عنوان ضخامت سنج اولتراسونیک استفاده شود. این سنسورها پیروالکتریک و EMAT هستند. هر دو نوع مبدل وقتی برانگیخته می شوند امواج صدا را منتشر میکنند. به طور معمول این مبدل ها از یک فرکانس از پیش تعیین شده استفاده می کنند، فرکانس استاندارد که توسط ضخامت سنج اولتراسونیک استفاده می شود ۵ مگاهرتز است.
برخی از ضخامت سنج های اولتراسونیک نیاز به یک خمیر، مایع یا ژل جهت کوپل کردن [Couplant Gel] دارند تا شکاف بین قطعه نمونه و مبدل را ازبین ببرد. یکی از انواع کوپل کننده ها پروپیلن گلایکول [propylene glycol] است، اما گزینه های زیاد دیگری وجود دارد که می تواند جایگزین شود. امروز بسیاری از مدل های پیشرفته در بازار وجود دارد.
ویژگی های کلی ضخامت سنج اولتراسونیک TT100
- مقرون به صرفه بودن
- اندازه گیری دقیق
- رابط کاربر پسند
- امکان ذخیره داده ها
- تنظیمات دلخواه و حداکثر سهولت کار برای اپراتورها
پارامترهای ضخامت سنج TT100
ویژگی های منحصر به فرد ضخامت سنج اولتراسونیک TT100 Time
- در اندازه پورتابل و قابل حمل
- راحت در انجام عملیات
- مناسب برای هر ماده فلزی و غیرفلزی که اولتراسونیک از آن عبور می کند.
- تابع خود اصلاح کننده غیر خطی
- ثبت ۱۰ مقدار اندازه گیری شده
- دارای ترانسدیوسر (مبدل) اختیاری ۵/۲، ۵ و ۷ مگا هرتز
- وضوح صفحه نمایش LCD 4 رقمی با نور پس زمینه
- ۵ صدای قابل تنظیم صدا برای کابردهای تکراری
- انتخاب واحد بین mm و inch
- مناسب برای تست ضخامت مواد مختلف در محدوده سرعت صدای ۱۰۰۰ تا ۹۹۹۹ متر بر ثانیه
مزایای ضخامت سنج اولتراسونیک TT100 Time
- تکنیک غیرمخرب
- عدم نیاز به دسترسی دو سمت نمونه
- دقت خوب می تواند با استفاده از تکنیک های زمان بندی استاندارد بدست آید.
- می تواند به آسانی مستقر شود (به شرایط آزمایشگاهی نیاز ندارد)
- مبدل های EMAT را می توان بدون مایع کوپل کننده استفاده کرد.
معایب ضخامت سنج اولتراسونیک TT100 Time
- کالیبراسیون که برای هر ماده و دستگاهی نیاز است.
- نیاز به تماس خوب با مواد
اساس کار دستگاه ضخامت سنج TT100 Time
اساس کار موج اولتراسونیک در اندازه گیری ضخامت مانند موج نوری است. پالس های موج اولتراسونیک که توسط پراب منتقل شده اند به عقب بازتاب می شوند در حالیکه به اینترفیس ها می رسند. ضخامت شی توسط اندازه گیری دقیق زمان رفت و برگشت موج اولتراسونیک به شی محاسبه می شود.
دانلود
tt100-ultrasonic-thickness-gauge-instruction-manual برای دانلود فایل پی دی اف دستورالعمل دستگاه ضخامت سنج روی لینک آبی کلیک نمایید.